26.03 - Humo - AB - Finale

Gisteren stonden we in een overvolle AB in Brussel tijdens dé finale van Humo's Rock Rally 2012.
De top 3 hebben we niet gehaald maar het was een erg coole ervaring, het tot in de finale schoppen hadden we zelfs nooit durven dromen. Hele dikke proficiat aan Compact Disk Dummies, Float Fall en Sleepers' Reign!!!

De recensies in De Morgen en De Standaard waren alvast erg lovend.

...Hun set rechtvaardigde die lauwerkransen: geen andere act in de line-up speelde zo genadeloos strak. Of kwam zo zelfverzekerd voor de dag. Muzikaal waren echo's troef: de wondermooie meerstemmigheid leenden ze bij Fleet Foxes, de banjo herinnerde aan Mumford & Sons en de songs deden denken aan alles tussen My Morning Jacket en Crowded House. Die melange van Americana en pop sloeg gensters. (De Morgen)

Pers -en publieksfavoriet Geppetto & The Whales schoot energiek uit de startblokken met een song die het felste van My Morning Jacket benaderde. Dat hoge niveau hield de band drie songs zonder moeite vol. De jachtige ritmes van Arcade Fire, de harmoniezang van Fleet Foxes, de folky flavour van Mumford & Sons: zo mix je die dus tot een elegant geheel. Hun drie gitaren trokken een forse geluidsmuur op en de dynamiek zat meer dan snor. Alleen dat laatste liedje mocht worden ingekort, mannen. Als Geppetto een plaat uitbrengt, kopen we ze. (De Standaard)


Leave a comment

Add comment