01.06 - Rufus uit nog te verschijnen EP, nu uit!

Persbericht 01/06/2012:

Geppetto & The Whales hebben de eerste single uit hun nog te verschijnen debuut-EP vrijgegeven. ‘Rufus’ is een meerstemmig zwerverslied dat in 4 minuten opbouwt van een intrigerende openingszin naar een explosief eindakkoord.

Sander Sterkens (zanger): “Ik schreef een eerste versie van ‘Rufus’ al op 16-jarige leeftijd, een periode waarin ik graag nummers met een compleet verhaal schreef waarbij de muziek de beelden opwekte. Maar net als het personage Rufus heeft het nummer vier jaar rondgezwerfd vooraleer de tijd rijp was het in zijn definitieve versie op band te vatten.”

Geppetto & The Whales stond afgelopen weekend op het Gladiolen Festival in Olen en draaide er beelden die de band verwerkte in een live videoversie .

Momenteel legt Geppetto & The Whales de laatste hand aan een eerste EP, die ze begin maart in studio La Chapelle opnamen onder leiding van Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly). De release van deze voorlopig titelloze EP staat gepland voor september 2012. Het officiële debuutalbum volgt mid-2013.

Deze zomer staat Geppetto & The Whales op de affiche van tal van Vlaamse en Nederlandse festivals. Op vrijdag 17 augustus speelt de beloftevolle band op Pukkelpop.

‘Rufus’ is vanaf dit weekend ook op radio te horen.

Bekijk & beluister ‘Rufus’ hierKoop ‘Rufus’ op iTunes
http://itunes.apple.com/be/album/rufus-single/id527652287

Leave a comment

Add comment